Introductie Projectdefinitie Data-acquisitie 3D constructie Fotogalerij Videos HD 360 VR Fotos Forum

LombardDeze versterkte plaats genaamd "The Lombard" was het eerste obstakel voor de aanvaller. Hij speelde de rol van kasteel om de ingang met ophaalbrug van het kasteel te beschermen. Het geheel was omringd door muren behalve de kasteelzijde om de belegeraar onbedekt achter te laten. De Lombard werd bereikt via een brug met 3 schragen (zichtbaar op de kaart van Arenberg) en een versterkte poort (Fig. 18) . Het enige gebouw dat op dit werk is geïdentificeerd, is een schuur waarvan de aanwezigheid tegenwoordig nog steeds onverklaard is. Deze plaats dankt zijn naam aan financiers en handelaren van Italiaanse afkomst die zich hebben gevestigd meestal bij de ingang van de kastelen met hun geldwissel en leningen ten dienste van de bourgeois.

missing missing missing
Fig.18 - de "Lombard"

Ref. : Kaart van Arenberg 1609
Fig.19 - Hypothese op zijn oriëntatie

Ref. : "Le château retrouvé" de Christian Kellen, 2010. Editions Weyrich
Fig.20 - De brug over 3 schildersezels en de versterkte poort

Ref. : Blender 3D-model van de auteur

Zoals hierboven vermeld, blijft de oriëntatie van Lombard tot op de dag van vandaag een mysterie dat niet duidelijk wordt toegelicht (Fig. 19).

De hypothese die hier wordt getrokken om de kaart van Arenberg te analyseren, is een parallelle oriëntatie naar de voorkant van het kasteel met een ingang in de as van de rue des Fossés (Fig. 21). Dit verschilt van de visie van de heren Geubel en Gourdet, waar deze positie loodrecht staat op het kasteel met een ingang die overeenkomt met de straat van het kasteel. Door deze ingang van "Lombard" virtueel op de huidige straten te projecteren, we zien de correspondentie met het huis van de heer Laurent. Deze vergelijking toont op de achtergrond de positie van de toren die onlangs is ontdekt in de tuinen van Dr. Simeon en de ingangstoren die zich tegenover het pastoriehuis bevindt. Het dak van de provoost is ook zichtbaar waar we vandaag het dak van de pastorie zien. Er zijn geen gegevens beschikbaar voor de poortarchitectuur die toegang geeft tot de schraagbrug. Twee versterkte deuren aan de uiteinden van dezelfde brug zouden niet veel zin hebben op deze ontoegankelijke plaats. Hoogstens kunnen we ons een "klassieke" houten deur voorstellen om het dorp te sluiten. Pure hypothese. (draai de muis 'in' en 'uit' bij de volgende afbeelding om de vergelijking te bekijken)
Fig.21 - De ingang van Lombard