Introductie Projectdefinitie Data-acquisitie 3D constructie Fotogalerij Videos HD 360 VR Fotos Forum

De StadspoortenDe poorten van de stad zijn drie in aantal: de deur van Aarlen, de deur van Longlier en ten slotte de nieuwe deur of deur Saint Roch.
Er zijn weinig elementen te exploiteren op de kaart van Arenberg. (Fig. 41) . Bestaande deuren in het gebied (Trierpoort naar Bastogne) kunnen worden gebruikt als referentie (Fig. 42) . Geografische nabijheid en identieke historische perioden impliceren naar alle waarschijnlijkheid een overeenkomst van architectuur en materialen. Deze deur zou een bretèche moeten hebben of kleine machicolen, een grote massieve deur met of zonder ophaalbrug om een sloot te passeren. Als er geen nauwkeurigere gegevens zijn, wordt de Longlier-poort op dezelfde manier gemodelleerd als (Fig. 43) .

missing missing missing
Fig.41 - Stadsdeur

Ref. : Kaart van Arenberg 1609
Fig.42 - Bastogne - De deur van Trier

Ref. : https://fr.wikipedia.org/
Fig.43 - De deur van Arlon

Ref. : Blender 3D Model van de auteur


Een projectie van de Aarlenpoort wordt gegeven in de onderstaande figuur. het komt overeen met het kruispunt met het begin van de straat van de Ganzen omdat de weg van Aarlen zoals we die kennen later werd gebouwd (1772). (Fig. 44) .
( Rol de muis "in" en "uit" op de volgende afbeelding om de vergelijking te zien )

Fig.44 - De deur van ArlonDe deur van Tournay (Fig. 45) , of Nieuwe deur, zal al onze aandacht houden om te profiteren van het onderzoek van de heer Henri Gratia en gedocumenteerd in Ref. [5] (Fig. 46) .
Deze deur bevond zich op de hoek van de straatgrachten en Grand'Rue. Alle eer aan de heer Gratia voor de 3D-modellering die volgt op de brief van de diepgaande studie die hij heeft gedaan. (Fig. 47).

missing missing missing
Fig.45 - Deur van Tournay

Ref. : Kaart van Arenberg 1609
Fig.46 - Nieuwe deur - H. Gratia

Ref. : "Neufchâteau à livre ouvert",1999. Editions Weyrich
Fig.47 - Porte Neuve - modèle 3D

Ref. : Blender 3D Model van de auteur


De volgende virtuele projectie met de Grand'Rue illustreert de grote afmetingen van deze nieuwe deur vergeleken met het zeer beperkte gebied van het dorp tussen de 3 deuren (100 meter van de kapel op de drempel van het dorp). (Fig. 48).
( Rol de muis "in" en "uit" op de volgende afbeelding om de vergelijking te zien )


Fig.48 - de Nieuwe deur