Introductie Projectdefinitie Data-acquisitie 3D constructie Fotogalerij Videos HD 360 VR Fotos Forum

Het stadthuisAls het bestaan ervan wordt verworven, onderscheidt niets het herenhuis op de kaart van Arenberg (Fig. 53) . Te klein om zichtbaar te zijn in de hele stad, een schets van de provoost van Gerlache in 1793 geeft meer details over dit gebouw (Fig. 54) . Deze schets geeft de typische algemene uitstraling van een middeleeuws gebouw weer en zal daarom worden gebruikt als een referentie voor 3D-modellering (Fig. 55) . Dit oude herenhuis stond in het midden van het huidige Place de l'Hotel de Ville. Dit gebouw huisvest zowel school als gevangenis! Op de eerste verdieping werd een houten balkon gebruikt voor officiële publicaties (Ref [2]).


missing missing missing
Fig.53 - Het stadthuis - 1609

Ref. : Kaart van Arenberg 1609
Fig.54 - Schets - 1793

Ref. : "Histoire du Pays de Neufchâteau. La ville. La seigneurie. Le Ban de Mellier" de A. Geubel et L. Gourdet, 1956. Editions J. Duculot.
Fig.55 - 3D model

Ref. : Blender 3D model van de auteur

Dit gebouw bevond zich op de Grote Plaats na een rij gebouwen die nu ontbreken maar nog steeds aanwezig zijn in de vorige eeuw (afgebroken in 1947) (Fig. 56). ( Rol de muis "in" en "uit" op de volgende afbeelding om de vergelijking te zien )


Fig.56 - Het stadthuis