Introductie Projectdefinitie Data-acquisitie 3D constructie Fotogalerij Videos HD 360 VR Fotos Forum

Het Provost huisGeen directe beschrijving van het provooste huis in de Middeleeuwen heeft ons bereikt. Hooguit suggereert een schets uit de achttiende eeuw dat een groot huis in metselwerk waarschijnlijk verfijnder is als de behuizing en de torens van het kasteel (Fig. 34) . Erkven met stijlen (meestal gegoten steenelementen, die verdelen verticaal een raam en vaak geassocieerd met een horizontaal kruis) zijn karakteristiek op deze herenhuizen symbolen van macht en rijkdom. De stenen muur van zandsteen en (of) schist is zeer zeker gecoat. De ingang heeft een buk. Het steile dak wordt doorkruist door imposante open haarden. Soortgelijke en hedendaagse gebouwen van het provooste huis in Neufchâteau bestaan nog steeds vandaag (Fig. 35) .

De reconstructie geeft alleen een algemeen uiterlijk van het gebouw. Symbool van macht, het was zeer vergelijkbaar met de afmetingen van de pastorie van vandaag en dominant in vergelijking met alle woningen van de gemeente veel kleinere oppervlakken en minder edele materialen (meestal voor modder, hout, hout, stro en hout) (Fig. 36) .


missing missing missing
Fig.34 - Het Provost huis - 1609

Ref. : Kaart van Arenberg 1609
Fig.35 - Chappe kasteel - 1540

Ref. : www.bcb-tradical.com
Fig.36 - 3D model

Source : Blender 3D Model van de auteur

De virtuele projectie toont de overeenkomsten van gebouwen (Fig. 37) . Zie ook rechts de toren die is opgegraven in de tuin van Dr. Simeon. De toren aan de linkerkant is nu helemaal weg.
( Rol de muis "in" en "uit" op de volgende afbeelding om de vergelijking te zien )
Fig.37 - Het Provost huis